Muž vyhodil v afektu psa z okna bytu v pátém patře. Zvíře nepřežilo

Incident se odehrál v září roku 2022. Policisté o něm informovali nyní v souvislosti se zahájením trestního stíhání 38letého muže z Karlových Varů. "Obviněný měl v pozdních nočních hodinách po sporech se svou přítelkyní přijít do své bytové jednotky v Karlových Varech a v afektu chytit svého psa, křížence stafordšírského teriéra. Následně měl psa 'vyhodit' z okna," sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Zvíře pád nepřežilo. "Pes po pádu z téměř 15metrové výšky, kdy dopadl na chodník v blízkosti vchodu do bytového domu, zraněním v podobě masivního zhmoždění mozku doprovázeného krvácením na mozkových plenách a do mozkových komor s následným selháním základních životních funkcí na místě podlehl," popsal Kopřiva.

[chooze:article;value:536295]

"Při samotném pádu byl pes vystaven značnému utrpení psychického rázu v podobě strachu a úzkosti a při nárazu na zem byl vystaven utrpení psychického i fyzického rázu v podobě intenzivně pociťované bolesti krátkodobého charakteru," dodal Kopřiva. Hlídka po příjezdu na místo našla muže před domem s mrtvým psem v náručí. Dotyčný se policistům přiznal, že užívá pervitin.

Během vyšetřování muž opakovaně tvrdil, že ho pes napadl. Poté se pak měl snažit zvíře setřást z ruky a ten přitom vypadl z okna. "Znalecký posudek v oboru forenzní biomechaniky to ovšem jednoznačně vyloučil, naopak potvrdil, že pes byl z okna vyhozen vnější silou o značné intenzitě," nastínil Kopřiva.

Vyšetřovatelé měli k dispozici také znalecký posudek z oboru veterinářství. "Ten popsal, kdy může být pes agresivní, a taktéž popsal možná zranění 38letého muže při agresivním útoku. Obviněný neměl na sobě žádná výrazná zranění, pouze malý 'škrábanec'," řekl Kopřiva.

Kriminalisté nyní zahájili trestní stíhání a muže obvinili z týrání zvířat. "Z výsledků všech znaleckých posudků a provedených šetření v roce 2023 bylo zřejmé, že 38letý muž svého psa z pátého patra domu bezdůvodně vyhodil a ten následně svým rozsáhlým zraněním na místě podlehl," uzavřel Kopřiva. V případě prokázání viny hrozí obviněnému až šest let vězení.

Do Velkého Meziříčí nesmí cirkusy. Více se dozvíte v následující reportáži (10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.