Královna Camilla bouchla do stolu. Král Karel III. od ní dostal zákaz

[chooze:gallery;value:31090]

​Královna Camilla už odmítla dál sledovat trápení krále Karla III., kterého brzy čeká důležitá operace kvůli jeho problémům s prostatou. Zákrok ho čeká již tento týden, uvedl web BBC

Nemocný král si z toho ale těžkou hlavu nedělá a odmítá před operací zvolnit. Karel III. během krátké doby navštívil hned několik zemí, na podzim roku 2023 navštívil Francii, Keňu nebo Spojené arabské emiráty. A neodpočívá ani letos. Královna ale nyní workoholickému králi dala jasně najevo, že vše má své limity, uvedl deník The Sun.

"Královna mu řekla, že musí trochu zpomalit," uvedl blízký zdroj z okolí páru deníku. 75letý Karel III. přitom odpočívat moc neumí. Podle zdroje je král "rád zaneprázdněn".

[chooze:article;value:537932]

​Král má potíže se zvětšenou prostatou. Svou diagnózu prý zveřejnil, aby povzbudil více mužů k pravidelným prohlídkám. A zdá se, že to mělo efekt. Stránka britského systému zdravotnictví NHS England o nezhoubném zvětšení prostaty měla 26 170 návštěv během 48 hodin po oznámení. Běžně ji denně navštíví 1 400 lidí.

Problémy má i Kate a vévodkyně z Yorku

Karel III. není jediný, koho trápí vážné zdravotní problémy. V nemocnici momentálně leží i princezna z Walesu Kate, která podstoupila operaci břicha. Odpočívat následně bude minimálně do Velikonoc. 

Špatné zprávy se týkají i vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonové. Bývalé manželce králova bratra prince Andrewa, diagnostikovali zhoubný nádor na kůži. Loni přitom podstoupila operaci rakoviny prsu.

O operaci Kate se více dozvíte v reportáži (17.1.2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.