Důchodce rozzuřilo rozhodnutí soudu o penzích. Jste loupežníci a syčáci, vzkazují

"Dalo se to čekat, to je banda loupežníků. Jurečka (ministr práce a sociálních věcí, pozn. red.) si přidá 22 tisíc na měsíc, mně, důchodci, ze 16 tisíc tisícovku strhne," postěžoval si jeden z penzistů.

Další říkají, že by jim peníze pomohly. "To je ostuda, 2,5 milionu důchodců okrást," míní další z dotázaných. "Nejsou spravedliví, soudí tendenčně," přidal se jiný penzista.

[chooze:article;value:538591]

"Spravedlivé by bylo, kdyby si sebrali oni, syčáci, ne my," vzkázal další. "Celý život jsme pracovali a teď, když máme dostat peníze, tak nám je někdo závidí," uvedl důchodce.

"Já bych byla sprostá, nebudu říkat nic, je to fakt ostuda," myslí si penzistka. "Energie se zdražily, elektrika. Já skoro netopím, musím hodně šetřit," svěřila se další.

Další ale berou rozhodnutí soudu s úsměvem. "Nejsme z toho zdrcení, prostě jsme to čekali," tvrdí. 

[chooze:article;value:538658]

Jiní jsou zase spokojení, že soud námitkám nevyhověl. "Jsem moc ráda, že to tak dopadlo. Nevidím důvod, proč to pořád vylepšovat," poznamenala důchodkyně.

"Já jsem nechtěla, aby se to doplácelo. Myslíte si, že všichni důchodci jsme žebráci? Je to o tom, jak člověk hospodařil a stavěl se k práci," vysvětlila svůj postoj penzistka. 

"Lidi jsou strašně rozmazlení a neumí šetřit, hazardují a myslí, že můžou mít všechno," dodala další důchodkyně.

Podívejte se na reportáž o důchodech:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.