Extrémní mrazy drtí Spojené státy americké. Desítky lidí zemřely

Tennessee, Oregon, Pensylvánie, New York - jen malý výčet amerických států, které bojují s extrémními mrazy. Úřady hlásí už téměř 90 mrtvých. "Blázinec. Byl jsem venku tři dny a vůbec jsem nespal," popsal situaci odklízeč sněhu Dave Westphal.

Desetitisíce lidí zůstávají bez elektrického proudu. Kvůli silným mrazům také v některých místech popraskalo vodovodní potrubí. Úřady vydaly varování, aby lidé v místech, kde je potrubí poškozené, nepili vodu z kohoutků a kupovali si až do odvolání balenou vodu a používali ji i na vaření.

[chooze:article;value:537807]

Výstrahy před možným nebezpečím platí i pro řidiče. Sněhová bouře uvěznila řadu lidí v jejich domech. "Nebyla jsem na to připravená. Takže jsme si cestu ven prohrabávali rukama. Bylo to šílené," uvedla obyvatelka Indiany Jennifer Hryndejová.

"Chceme se ujistit, že jsou všichni v bezpečí. Znovu opakuji, stále sněží," sdělila starostka Michigan City Angie Nelson-Deuitchová. Podle meteorologů by se teploty měly začít zvyšovat začátkem příštího týdne. Zároveň odborníci varují před možnými záplavami kvůli tání sněhu a ledu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.