Zemřel oblíbený slovenský herec Ivan Letko, bylo mu 89 let

Smutnou zprávu zveřejnil prostřednictvím sociálních sítí Činoherní klub Bratislava. "S hlubokým zármutkem jsme dnes přijali zprávu, že nás navždy opustil náš patron a stálý návštěvník našich představení Ivan Letko. Byl nejen divadelní, televizní, dabingový a rozhlasový herec, ale i dlouholetý pedagog herecké tvorby na konzervatoři a vysoké škole, který vychoval řadu úspěšných a známých herců," oznámil Činoherní klub. 

Oblíbený slovenský herec naposledy vydechl v neděli odpoledne v bratislavské nemocnici, napsal web pluska.sk 

"V divadle i televizi mě obsazovali do krásných velkých rolí, ale největší slávu mi přinesla role starce v seriálu Bouřlivé víno. Lidé za mnou chodili a chtěli se fotit, to jsem nikdy předtím nezažil," prozradil před časem Ivan Letko v rozhovoru týdeníku Plus 7 dní.

"Činoherní klub z celého srdce vyjadřuje rodině a pozůstalým upřímnou soustrast. Ivane, budeš nám velmi chybět," dodal klub. 

Ivan Letko působil v divadle, filmu, dabingu i v televizi. Vedle herecké kariéry byl přes 30 let pedagogem na katedře herectví a režie na bratislavské Vysoké škole múzických umění. Byl dvakrát ženatý, měl dvě dcery.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.