Nemocní Kate a král Harrym nepohnuli. Jeho reakce je pro Brity zklamáním

[chooze:gallery;value:32730]

​Britský princ Harry se svou rodinou dlouhodobě nemá příliš dobré vztahy. Sblížení nenastalo ani po smrti královny Alžběty II. v roce 2022 a nedojde k němu zřejmě asi ani teď, kdy se hned dva členové jeho rodiny potýkají se zdravotními problémy.

Nejdříve veřejnost šokovalo, že se 42letá princezna Kate v londýnské nemocnici zotavuje po blíže neupřesněné operaci v oblasti břicha. Tuto informaci oznámil její tým z Kensingtonského paláce s tím, že konkrétní informace o zákroku jsou soukromou věcí. Kate prý v nemocnici zůstane zhruba dva týdny a následně bude odpočívat minimálně do Velikonoc. Na veřejnosti se tak zřejmě objeví až v dubnu.

[chooze:article;value:537684]

​Příští týden navíc má jít do nemocnice i samotný král Karel III. Podle Buckinghamského paláce podstoupí léčbu prostaty. "Tak jako další tisíce mužů král vyhledal léčbu kvůli zvětšené prostatě. Nález Jeho Veličenstva je benigní (nezhoubný) a příští týden se chystá do nemocnice kvůli nápravné proceduře," cituje z oficiálního prohlášení Reuters.

Harry mlčí

Zajímavé je, že ani tato vážná situace nevyvolala akci u prince Harryho. Vévoda ze Sussexu byl přitom vyzván, aby se na příbuzné obrátil a zkontroloval je, píše web The Mirror.

Harry s rodinou dlouhodobě příliš nekomunikuje a o problémech svého otce a švagrové prý ani netušil. O jejich operacích se dozvěděl až z médií, tvrdí The Telegraph. Královská rodina přitom dopředu členy rodiny informovala, ale Harry zprávu včas nedostal, jelikož byl na palubě letadla do Skotska.

Královští experti nicméně věří, že princ Harry se Kate a Karlovi ozve. Oficiálně ale zatím Harry i jeho mluvčí mlčí. 

Poslední sblížení v rodině nastalo loni v listopadu. Harry tenkrát popřál otci k 75. narozeninám. Podívejte se, jak probíhal slavnostní den (14/11/23):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.