V Albertu zasahovala inspekce. Kvůli hlodavcům mu zavřela sklad

[chooze:gallery;value:34501]

​V supermarketu Albert na Husově náměstí v Berouně čekalo SZPI nepříjemné překvapení, kvůli kterému musela na čas uzavřít hlavní sklad této prodejny. Inspektoři o tom informovali na svých stránkách, kam pravidelně dávají výsledky kontrol poboček obchodních řetězců. 

"Provozovna byla nezabezpečená před pronikáním škůdců, některé potraviny byly poškozené nebo kontaminované a vyskytly se stopy po působení a výskytu hlodavců," vypočítává inspekce důvody, proč uzavřela sklad. V místnostech se zbožím podle ní zaměstnanci také kouřili. Ke zjištění připojila i fotografickou dokumentaci, která je v galerii v úvodu článku.  

[chooze:article;value:532813]

"​Na prvním místě bychom chtěli zákazníky ubezpečit, že nález inspekce se netýkal naší prodejny, ale pouze skladu. Ten jsme okamžitě po nálezu SZPI uzavřeli a záležitost jsme důsledně vyřešili. Nyní je sklad již opět otevřený," reagovalo na zjištění PR oddělení Albertu. 

Podle zástupců obchodu se špatná hygiena ve skladu a jeho dočasné uzavření nijak nedotklo zákazníků. Zaměstnanci prodejny teď podle oficiálního prohlášení čeká další školení, aby se nic takového neopakovalo. "Ačkoliv se toto omezení nijak nedotklo zákazníků, i přesto se jim velice omlouváme," napsal obchod. 

V případě, že inspekce najde při pravidelných kontrolách problémy v obchodech, zveřejňuje jejich seznam. Ten je k dispozici na jejím webu potravinynapranyri.cz

Katastrofální nákup v Jablonci. Citróny plné plísně, do cibulí se bořily prsty (12/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.