V kamionu při nehodě uvízly desítky krav. Policie musela uzavřít dálnici

[chooze:gallery;value:34489]

Kamion s kravami havaroval ve středu časně z rána u Veltrus na Mělnicku. Dálnice D8 je proto mezi exity 9 a 18 oboustranně uzavřená, při nehodě se nikdo nezranil. 

​Vozidlo převážející skot sjelo ze zatím nezjištěných důvodů mimo vozovku, kde se převrátilo na bok. Příčinu nehody, kvůli které se na dálnici tvoří dlouhé kolony, zjišťují policisté.

[chooze:article;value:534935]

Ti dopravu odklánějí přes silnici 608, web dopravniinfo.cz předpokládá konec uzavírky okolo středeční 13. hodiny. Tak dlouho má trvat překládka zvířat, kterou nařídili veterináři. Komunikace je uzavřena obousměrně kvůli obavám, aby krávy při překládce neutekly a nezpůsobily další nehodu. 

"Minimálně dvě zvířata uhynula, počet těch zraněných zatím není znám. A veterinář nás varoval, že další krávy se mohou zranit i při jejich přesunu do náhradního vozidla," říká pro TN.cz mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

"Většina zvířat je ale velmi vyčerpaná, a tak jim hasiči musejí na nohy pomáhat pomocí jeřábu," vysvětluje mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová proč brzké obnovení provozu na D8 zatím není reálné.

Hromadná nehoda několika aut na Teplicku. Uzavřená byla po srážce i D8 (11/12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.