Princezna Kate je v nemocnici. Kvůli operaci výrazně omezí veřejný život

[chooze:gallery;value:34408]

​Kate Middletonová byla na londýnskou kliniku v Marylebone přijata v úterý ráno kvůli plánované operaci břicha. Zákrok proběhl úspěšně a princezna by v nemocnici měla zůstat maximálně dva týdny, píše web Daily Mail.

Budoucí královna se ale do práce jen tak nevrátí a z nadcházejících akcí se omluvila. "Vzhledem k aktuálnímu zdravotnímu stavu není pravděpodobné, že by se princezna vrátila ke svým povinnostem dříve než o Velikonocích," uvedl v prohlášení Kensingtonský palác.

[chooze:article;value:537477]

Její návrat k oficiálním povinnostem bude záviset na doporučení lékařů. Podle portálu BBC News své charitativní činnosti v blízké době omezí také její manžel princ William. ​Kate si podle prohlášení uvědomuje, že operace vzbudí velký zájem. Prosí ale veřejnost o respektování soukromí, a to zejména kvůli svým třem dětem, pro které tato situace není jednoduchá.

V úterý také oznámil Buckinghamský palác, že král Karel III. podstoupí operaci zvětšené prostaty. "Stav Jeho Veličenstva není vážný. Příští týden se dostaví do nemocnice na chirurgický zákrok," citoval web Independent palác.

Princezna Kate se neovládla. Překvapila gestem na červeném koberci (02/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.