V této trendy destinaci vás vřele přivítají: Češi jsou moc milí, tvrdí místní

Oblíbenou zastávkou na Kapverdách je exkurze do solného dolu Pedra de Lume v chráněné oblasti Salinas. Tam se můžete nechat nadnášet ve slané vodě, přesně jako v Mrtvém moři. Stará legenda praví, že pokud se tu vykoupete, omládnete až o deset let.

Zázračný účinek má mít nejen tamní slaná voda, ale také bahno, kterým se jak turisté, tak místní při návštěvě pomazávají po celém těle. "Když má někdo problémy s kůží, tohle může pomoci. Někdy naše kůže nemůže pod všemi těmi přípravky dýchat, ale když se v jezeře namočíte, kůže se očistí a bude znovu jemná," popsal průvodce Ravier Neves.

[chooze:article;value:536806]

​Mezi oblíbené tamní atrakce patří i výlet katamaránem. Plavba je pouze pro dospělé, kromě welcome drinku, tam dostanete i občerstvení a nakonec plavbu zakončíte tancem. "Každý den se s námi plaví Poláci i Češi, máme lidi z Česka moc rádi. Dřív jich sem tolik nejezdilo, ale v poslední době je jich tu spousta, jsou moc milí," řekl kapitán katamaránu Jair Ramos.

Autentičnost kapverdského života naplno zažijete také v noci, kdy to na Salu jaksepatří ožívá. "Místní žijí bezprostředně, užívají si každou minutu a neřeší starosti. Žijí okamžikem, lidé se tu baví a tančí na ulicích. Je to nakažlivé, tomu nejde odolat. Každý, kdo tu stráví nějaký čas, se tím nakazí," zmínila delegátka Lucie Andrýsková.

[chooze:article;value:535698]

​A pochutnáte si tam i na specialitách v netradičních kombinacích. Kapverdy se v posledních letech staly pro české turisty jednou z nejoblíbenějších exotických destinací s přímým letem a krátkou dobou doletu. "Ten let je příjemný, protože nemáme přestupy. Posádka v letadle je ochotná, starají se, je tam občerstvení, wi-fi i filmy, takže ten čas velmi rychle uteče," doplnila šéfdelegátka ostrova Sal Lucie Pašková.

Kapverdy jsou jednou z nejoblíbenějších destinací na zimu. "Nádherný oceán, pláže úplně luxusní, jídlo skvělé. Jsme tu poprvé, ale určitě se vrátíme," řekla česká turistka. "Mně se zase líbí hodně lidi a samozřejmě i prostředí. Byli jsme i na dvou výletech a ty byli taky parádní," doplnil její doprovod.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.