Zemřela Jana Hlaváčová (†85). Kvůli vážné nemoci žila roky v ústraní

"Bohužel, to mohu potvrdit. V sobotu krátce před půlnocí nás opustila," řekl TN.cz mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. Nejen v Národním divadle ztvárnila řadu rolí. Hrála například také v Divadle na Vinohradech. 

V posledních letech Hlaváčová bojovala s Parkinsonovou chorobou. Právě kvůli nemoci žila raději v ústraní. Hluboce ji navíc zasáhl odchod jejího druhého manžela a herce Luďka Munzara v roce 2019. S mužem se seznámila právě v Národním divadle a má s ním dceru Barboru, která je také úspěšnou herečkou. 

[chooze:article;value:384889]

Hlaváčová po maturitě na gymnáziu vystudovala DAMU. První angažmá pak dostala v divadle J. K. Tyla v Plzni. Tam strávila pět sezon. Provdala se za kolegu Jiřího Michného s nímž má dceru Terezu. V roce 1969 Michný zemřel a Hlaváčová se vrátila do Prahy.

Kromě divadelních rolí zazářila také v mnoha filmech a seriálech. Fanouškům se bezpochyby zapsala do povědomí jako sestřička Tonička ze série režiséra Dušana Kleina "o básnících". V seriálu TV Nova Dokonalý svět si zase zahrála redaktorku Alžbětu.

https://twitter.com/MinKultury/status/1746463969139687505

Před kamerou se Hlaváčová naposledy objevila v roce 2011 v psychologickém dramatu Petera Krištúfka Viditelný svět. Tehdy navíc ukončila také své angažmá v divadle. Své bohaté herecké zkušenosti také předávala jako pedagožka studentům na DAMU.

Kromě herectví se věnovala také dabingu. Získala například Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský výkon v dabingu. Následně pak obdržela také stejnou cenu za celoživotní herecké mistrovství v dabingu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.