Zemřel Bill Hayes, hvězda seriálu Tak jde čas

V Tak jde čas Hayes ztvárnil postavu charismatického zpěváka Douga Williamse. Během svého účinkování se seznámil se svou skutečnou manželkou, herečkou Susan Seaforthovou, která v seriálu hrála jeho ženu, píše NBC News.

Hayes a Seaforth se vzali v roce 1974. O dva roky později se jejich postavy vzaly i v seriálu. Ve stejném roce se dvojice objevila také na obálce časopisu Time v článku o popularitě denních seriálů.

[chooze:article;value:536700]

"Billa jsem znal většinu svého života a ztělesňoval srdce a duši seriálu Tak jde čas," řekl výkonný producent Ken Corday. "I když truchlíme a bude nám chybět, Billův nesmazatelný odkaz bude žít dál v našich srdcích a příbězích, které vyprávíme na obrazovce i mimo ni."

https://twitter.com/NBCNews/status/1746211809550328105

Jeho postava byla jednou z nejdéle vysílaných postav v seriálu, který nyní produkuje společnost Sony Pictures TV a se svou ženou patřili k jeho pilířům. Za svou roli v seriálu by Hayes v letech 1975 a 1976 dvakrát nominován na cenu Daytime Emmy. V roce 2018 od Daytime Emmy Awards získal spolu se svou ženou cenu za celoživotní dílo.

William Foster Hayes se narodil v roce 1925 v Harvey ve státě Illinois. Svou kariéru odstartoval v 50. letech minulého století vedlejšími rolemi v divadle i na filmovém plátně. Na Broadwayi debutoval v roce 1953 v Rodgers & Hammersteinově hře "Já a Julie" a později účinkoval v inscenacích Bye Bye Birdie, Ona mě miluje a Annie. Jeho populární verze písně The Ballad of Davy Crockett, kterou napsal pro seriál společnosti ABC Disneyland, se v roce 1955 dostala na první místo hitparády Billboard.

"Bylo to neuvěřitelné," řekl v roce 2017 v rozhovoru pro Soap Opera Digest o tom, jak v té době vystupoval s Baladou po celé zemi. "Všichni v publiku znali každé slovo té písně. Je to prostě tak dobrá píseň. Všichni v zemi ji dodnes znají. Když začnu zpívat, zpívají se mnou. Byla to docela kouzelná jízda. Prostě to vyletělo jako raketa," řekl Hayes.

"Když se setkáváme s fanoušky po celé zemi, často se jim při vzpomínkách zalesknou oči slzami, protože naši show si váží jako rodinného alba a my jsme součástí jejich rodiny," dodal herec. "Je to pro nás úžasné." Je to opravdu potěšující."

V roce 1984 pár seriál opustil. Hayesova žena se nakonec v roce 1990 do seriálu vrátila, ale již bez manžela. Kromě role v seriálu také získala doktorát z pedagogiky na Západovirginské univerzitě.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.