Na Hlaváčovou vzpomínají její kolegové. Noblesní dáma, řekl o ní Troška

Na hereckou legendu Janu Hlaváčovou, která v 85 letech zemřela, vzpomínali v neděli i v Národním divadle. "S paní Janou Hlaváčovou jsem prožil většinu své divadelní kariéry. Znal jsem ji od svých osmnácti let. Byla to právě ona, kdo mě povzbuzoval, abych šel k divadlu," vyprávěl generální ředitel Národního divadla Jan Burian.

"Moc na Janu myslím. Patřila do rodiny. Měl jsem ještě možnost hrát s Janou její poslední roli na Vinohradech, stáli jsme vedle sebe na děkovačce a vždycky jsme se drželi za ruku. Bylo to pro mě moc silný," zavzpomínal herec Václav Vydra.

[chooze:article;value:537181]

"Nebyl jsem sám, kdo paní Hlaváčovou měl rád. Patřím k milionům vděčných diváků. Bude samozřejmě jak divadlu, tak filmu velice scházet," truchlil herec Karel Heřmánek.

"Vzpomínám na ni jako na mimořádně silnou osobnost s mimořádně velkým talentem a s obrovským darem vcítění nejen do postav, ale i do všech lidí, kteří ji obklopovali," dodal Burian.

"Paní Hlaváčová byla dáma. To byla dáma noblesní, úžasná. Tenkrát jsem přijel za nimi domů. Byla jako vždycky milá, vstřícná," řekl o Hlaváčové režisér Zdeněk Troška.

Připomeňte si herečku v reportáži:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.