Hlaváčová ztratila po smrti manžela vůli žít. Už jsou s Munzarem opět spolu

Jana Hlaváčová už se opět drží za ruku s milovaným Luďkem Munzarem. Odešla za svou životní láskou do nebe.

Munzar zemřel 26. ledna 2019 ve věku 85 let. Hlaváčová, která válčila se zákeřnou Parkinsonovou chorobou, kvůli neutěšenému zdravotnímu stavu nemohla na jeho pohřeb. Posledních bezmála 15 roků až na minimum výjimek neopustila rodinnou vilu v pražských Modřanech.

[chooze:article;value:537173]

Kromě manžela ji tehdy definitivně opustila i vůle k životu. Dva roky nato ještě dala rozhovor, ve kterém přiznala, že je smířená se smrtí. A v sobotu 13. ledna vydechla naposledy. Pět let po něm, ve stejném měsíci, a dokonce ve stejném věku.

"Ve věku 85 let nás včera krátce před půlnocí opustila herečka Jana Hlaváčová. Čest její památce!" potvrdil smutnou zprávu ředitel Národního divadla Tomáš Staněk.

Když se dali Hlaváčová s Munzarem dohromady, oba byli už rozvedení. Vzali se v roce 1969. Z předchozích manželství už měla Hlaváčová dceru Terezu a Munzar Johanu. Dva roky po svatbě se jim narodila jediná společná dcera Barbora Munzarová (52), která je rovněž herečkou. Působili v Národním divadle, prkna, jež znamenají svět, ale v roce 1990 společně opustili. 

[chooze:article;value:537168]

Kromě dcery po sobě zanechali ještě vnučku Aničku Dvořákovou (22), kterou má Barbora s exmanželem Jiřím Dvořákem (56). Už se několikrát objevila v menších rolích v televizi, populární je pak zejména na sociálních sítích.

Hlaváčová měla na kontě stovky filmových, televizních i divadelních rolí. Mezi nejznámější patří Tonička z Básníků, módní redaktorka Alžběta z Dokonalého světa nebo královna z Třetího prince.

Hlaváčová bojovala se zákeřnou nemocí:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.