Řekli mu, kdy přesně zemře. Známý herec si naplánoval pohřeb a čeká na smrt

[chooze:gallery;value:31954]

Nemec se dlouhou dobu nevzdával a statečně s rakovinou zápasil, nedávné výsledky vyšetření však všechno změnily. "Byl jsem v pondělí na CT a nádor na játrech se zvětšil a nedá se s tím už nic udělat, jen se modlit a věřit v zázrak. Zůstávají mi tři měsíce života. No, zázraky se dějí. Modlím se, abych se ještě vrátil na jeviště," svěřil se Nemec pro slovenský deník Nový Čas.

"Neberu nic pesimisticky! Tak to prostě je. Nebojuji, nikdy jsem nebojoval. Já se léčím," vysvětlil herec. "Prosím, nepište mi 'Bojuj', nejsem MMA zápasník, jsem jemná umělecká duše s chutí žít v bezpodmínečné lásce. Ani neříkejte, abych nic nevzdával. Já jsem nic nevzdal a stále věřím, že zázraky se dějí," vzkázal umělec svým fanouškům na instagramu.

[chooze:article;value:536522]

Své poslední dny si herec nechce nechat zastínit zármutkem. I jeho pohřeb, který si už naplánoval, má proto být oslavou radosti a lásky. "Chci hodně barevných květin a usměvavé lidi v pestrobarevném oblečení. Odchod nevnímám jako konec, ale jako začátek něčeho nového," objasnil herec.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marcel Nemec (@nemecmarcel)

Za život, který vedl, je náležitě vděčný, což by chtěl ukázat i na pohřbu. "Zároveň to vnímám i jako oslavu svého krásného a láskou naplněného života, který jsem prožil v této dimenzi s úsměvem, obklopený lidmi, s nimiž se milujeme (a že jich není málo)," dodal.

[chooze:article;value:536431]

S vidinou brzkého konce se rozhodl zkusit ze světa udělat pozitivnější místo, ve kterém se bude každý cítit milovaný a respektovaný. "I já mám jedno skromné přání. Kromě zdraví si přeji žít ve společnosti, kde budeme mít všichni stejná práva," svěřil se umělec na instagramu a připojil ikonku duhy.

Zemřel herec a dabér Ladislav Županič. Objevil se například v Arabele (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.