Obří požár ubytovny: Sedm zraněných, záchranáři vyslali tři vrtulníky

[chooze:gallery;value:34412]

​Kvůli požáru ubytovny ve středu odpoledne v Kralupech nad Vltavou v ulici Na Horkách vyhlásili hasiči druhý stupeň požárního poplachu. Na místo vyrazili i záchranáři.

"Evakuujeme osoby, které se nacházejí uvnitř. Na místo míří také náš evakuační autobus pro zajištění tepelného komfortu evakuovaných," uvedli hasiči na síti X. Z budovy nakonec zachránili 18 dospělých a dvě děti.

Budova ubytovny na mapě:

Hasiči museli prozkoumat všechny bytové jednotky, aby si byli jisti, že uvnitř nikdo nezůstal. "Prošli jsme všechny bytové jednotky, uvnitř se nikdo nenachází. Máme nahlášenou lokalizaci požáru. Nasazena byla přetlaková ventilace k odvětrání objektu, na místo míří jednotka předurčená na ochranu obyvatelstva pro komfort zasahujících i zasažených osob," doplnili.

[chooze:article;value:536301]

"Operační středisko na místo posílá čtyři záchranářské posádky, lékaře a LZS (Letecká záchranná služba, pozn. red.) Praha a LZS Hradec Králové," uvedla mluvčí záchranářů Monika Nováková. Později dodala, že zasahující jednotky na místě posílí i letečtí záchranáři z Ústí nad Labem.

"V péči jsme měli sedm pacientů. Transportujeme dvě středně těžce nadýchané ženy, jednu sanitkou do Nemocnice Na Homolce, druhou letecky do nemocnice v Mostě. Ostatní pacienti na místě podepsali negativní reverz," upřesnila Nováková ve 13:59.

Podívejte se, jak to na místě vypadalo:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.