Jozef se měl přiznat k brutální vraždě ženy. Jeho otce za stejný čin popravili

Brutální vraždu osmačtyřicetileté ženy vyšetřují policisté z Bratislavy. Její tělo v děsivém stavu našli ve čtvrtek odpoledne. V pátek dopoledne policisté zadrželi muže, kterého z vraždy podezřívají.

V neděli kuchaře Jozefa, jak se mu začalo říkat, přivezla do Justičního paláce eskorta ozbrojených mužů. Zhruba po hodině ho odváděli v poutech. Soudkyně ho poslala do vazby, aby nemohl v trestné činnosti pokračovat a neutekl. "Vzdal se práva na podání stížnosti," řekl prokurátor.

Podle informací televize Markíza se měl Jozef k brutální vraždě přiznat a s policisty údajně spolupracuje.

[chooze:article;value:534748]

​Jozef se živil jako kuchař, údajně byl vyučený řezník. Podle informací televize Joj, které získala z několika zdrojů, měl být jeho otcem Štefan Pantl. Muž, který dostal jako jeden z mála na Slovensku trest smrti. Dostal tehdy přezdívku "bratislavský škrtič". Odsoudili ho za vraždy, znásilnění a krádeže a za tyto brutální skutky ho popravili v roce 1981. Bylo mu tehdy 25 let, byl ženatý a měl tříleté dítě. Podle televize má být tím dítětem právě obviněný Jozef. 

"Až 50 procent se genetické vlohy chovat se během života stejným způsobem dědí. Ta genetická dispozice je daná, zakódovaná v jeho osobnostní struktuře," řekl televizi Joj klinický psychiatr Svetozár Droba, který na začátku 80. let dělal posudky na Pantla. 

Kuchař Jozef a Patrícia tvořili pár několik let. Podle sousedů se ale z bytu v Prievozské ulici často ozýval křik a partneři si nevybíravě a vulgárně nadávali. Osmačtyřicetiletou ženu našli ve čtvrtek odpoledne v hrozném stavu, tělo měla rozřezané a vedle ležely její orgány. Při pohledu na místo činu zamrazilo i zkušené policisty.

Další podrobnosti v reportáži TV Markíza:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.