Aerolinka nabídla "cestu v čase". Přistáli jsme ve špatném roce, zuří pasažéři

Pasažéři letu společnosti United Airlines chtěli prožít dvě silvestrovské noci díky tomu, že se vydají na "cestu zpět v čase" letem z tichomořského ostrova Guam do hlavního města Havaje. Zpoždění letadla však způsobilo, že přistáli ve "špatném roce" a zmeškali novoroční odpočítávání, informuje USA Today.

Některé letecké společnosti nabízejí zákazníkům každý rok několik letů, které jim umožňují zažít silvestrovské oslavy dvakrát. Byly mezi nimi právě i United Airlines.

[chooze:article;value:516684]

​"Cestování časem je skutečné," uvedla aerolinka na instagramu. "Žijete jen jednou, ale Silvestra můžete slavit dvakrát," napsala na konci roku společnost na síti X.

Pasažéři letadla této aerolinky, kteří cestovali z ostrova Guam do hlavního města Havaje, ale příchod nového roku oslavit dvakrát nemohli, přestože právě proto si let zakoupili. Zavinilo to zpoždění letadla.

Původně bylo plánováno, že stroj vzlétne z ostrova Guam 1. ledna 2024 v 7:35 a do Honolulu na Havaji dorazí 31. prosince 2023 v 18:50 – tedy díky přeletu časových pásem v podstatě vrátí pasažéry do minulosti.

"Skvělý nápad, škoda, že je jsme měli zpoždění!" zuří jeden z nespokojených cestovatelů. Letadlo totiž nakonec přistálo zhruba půl hodiny po půlnoci, jak vyplývá z údajů na Flightradar24.com.

Evropská letiště nestíhají odbavovat cestující, lety nabírají několikahodinová zpoždění (11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.