David (13) si rozbalil dárky a zemřel. Nejsmutnější příběh letošních Vánoc

David se narodil jako zdravý chlapec v roce 2010. Zákeřnou rakovinu mu doktoři našli v srpnu 2022. Prošel několika koly náročných chemoterapií i radioterapií. O jeho smutném osudu píše portál Pluska.

Starali se o něj i na klinice v Praze a po návratu z české metropole se zdálo, že by David nemoc mohl porazit. Rakovina ale byla neúprosná.

[chooze:article;value:532641]

Vánoce strávil v kruhu milující rodiny. Na Štědrý večer si ještě stihl rozbalit dárky, o pár hodin později navždy odešel. "Davídek byl člověk s velkým srdcem. Rozdával pozitivní energii, miloval život. S těžkou chorobou si vytrpěl vážně hodně. Nikdy se ale nevzdával!" popsala poslední chvilky svého syna zdrcená maminka Petra.

Poslední společné svátky pro ni byly požehnáním. Lékaři totiž Davidovi nedávali příliš mnoho šancí, že se jich dožije. "Doktoři nám řekli, že se Vánoc nedožije. V neděli se s námi s úsměvem najedl, rozbalil dárky, dal si oblíbenou zmrzlinu. Užil si Štědrý večer tak, jak si ho naplánoval," pokračovala paní Petra.

"Bohužel se zázrak nestal a v pondělí ve 13:45 mu přestalo bít srdíčko. Odešel v pokoji, s úsměvem na rtech, za přítomnosti nejbližších," uzavřela.

[chooze:article;value:534118]

David byl talentovaným sportovcem a měl před sebou zářnou kariéru. Už ve svých třinácti působil jako kapitán florbalového týmu FBK Harvard Partizánské, upozornil list Nový čas

"Davídku, kapitáne náš, odpočívej v pokoji. Děkujeme za všechno, co jsi pro náš klub udělal, nejen na hřišti, ale i mimo něj. Budeš pro nás vždy vzorem a symbolem bojovnosti a nezlomnosti. Ukázal jsi nám, že když člověk věří a bojuje, dokáže velké věci. Budeme na tebe navždy vzpomínat," vzkázali mu do nebe kamarádi z týmu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.