Na Slovensku dopadli anonyma, který vyhrožoval základní škole. Hrozí mu tvrdý trest

"Příslušníci NAKA (Národní kriminální agentura) ve spolupráci se specialisty z odboru počítačové kriminality NCODK Prezidia Policejního sboru ztotožnili pisatele výhružných e-mailů zaslaných 7. prosince na ZŠ v Banské Bystrici," řekla agentuře TASR tisková mluvčí Prezidia slovenského policejního sboru Denisa Bárdyová. Doplnila, že k zadržení podezřelého došlo ve středu 21. prosince.

Kvůli výhružným e-mailům, museli být žáci i učitelé školy evakuování do tělocvičny a budovu museli několik hodin prohledávat policisté se speciálně vycvičenými psy. Podle slovenského ministra vnitra Matůša Šutaja Eštoka, se zadržená osoba měla k činu přiznat, uvedl server Noviny.sk. Ke spáchání činu mělo dojít v období, kdy policie přijala několik anonymních výhrůžek, zejména na bratislavských školách. Právě v tomto čase se objevila i jedna anonymní hrozba na středním Slovensku.

[chooze:article;value:526222]

Podle slovesnkých médií by podezřelou měla být 19letá dívka. Její motiv zatím není znám. Policie uvedla, že vyšetřování takovýchto trestných činů bývá složité, protože pisatelé výhružných e-mailů často využívají relativně silné zabezpečení, které jejich odhalení znesnadňuje.

Po provedení potřebných procesních úkonů vyšetřovatel v pátek pisateli výhružných e-mailů sdělil obvinění ze obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku. Zároveň zpracoval podnět na podání návrhu na vzetí obviněné osoby do vazby. "Další informace v tuto chvíli není možné poskytnout," dodala Bárdyová.

Muž posílal výhružné SMS zprávy policii. Skončil ve vazbě (4/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.