Prokletá Hostouň. Z malé obce na Kladensku pocházel i vrah Michala Velíška

Střihač TV Nova Michal Velíšek byl 13. září 2005 na procházce s kočárkem, ve kterém byla jeho roční dcerka. Na Karlově náměstí v centru Prahy si všiml Davida Lubiny, který obtěžoval mladou ženu a ohrožoval ji pistolí. Velíšek se ženy chtěl zastat a v tu chvíli po něm útočník dvakrát vystřelil. Dvaatřicetiletý tatínek na následky střelby zemřel. 

​Recidivista Lubina dostal za tuto vraždu v roce 2006 trest 25 let ve vězení. Již dříve si odseděl 8,5 roku za loupeže na poštách, braní rukojmí a za maření výkonu úředního rozhodnutí, protože z vězení utekl.

​Lubina pocházel z obce Hostouň na Kladensku, která má přibližně 1 500 obyvatel. Právě touto obcí ve čtvrtek otřásla vražda muže v rodinném domě. Podle policie šlo o otce 24letého Davida K., který se následně vydal střílet do Prahy na Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy.

[chooze:article;value:534236]

"Ve 12:20 hodin obdržela policie v informaci, že 24letý muž měl odjet z obce Hostouň do Prahy s tím, že si chce vzít život. V obci, ze které odjel, byl nalezen mrtvý muž, otec útočníka," řekl ve čtvrtek večer policejní prezident Martin Vondrášek.

Policejní prezident zároveň prozradil, že se vyšetřovatelé zabývají možností, že střelec zabíjel už dříve. Verze, kterou policie prověřuje, počítá s variantou, že má mladík na svědomí i vraždu v pražských Klánovicích, při které minulý týden zemřeli muž a jeho malé dítě. 

Střelbu natočil i novinář Jiří Forman, který dokonce střelce vybízel, aby střílel na něj, a ne na utíkající studenty. Podívejte se, jak událost novinář popsal:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.