Policie šetří výhružky na internetu. Všechny bereme vážně, řekl Vondrášek

Ani po smrti útočníka, po jehož řádění v centru Prahy zůstalo 15 mrtvých, práce policistů neskončila. Přeživší jsou sice mimo ohrožení života, podle policie je však šance, že se někdo pokusí masakr napodobit. Kvůli tomu pracují na plné obrátky.

Podle policejního prezidenta Martina Vondráška se policie na tuto šanci připravuje. "Spojil jsem se s krajskými policejními řediteli a přijali jsme standardní bezpečnostní opatření. Víme, že tyto hrůzné činy často inspirují, proto jsme posílil bezpečnostní opatření, zejména na univerzitách a školách," řekl Vondrášek.

[chooze:article;value:534251]

Policisté se také zabývají výhrůžkami, které se po útoku objevují na sociálních sítích. "Dokud nezjistíme totožnost autora příspěvků, tak nevíme, do jaké míry je ta hrozba reálná. Může jít o psychicky narušenou osobu nebo špatný vtip, ale ke všem těmto sdělením přistupujeme s velkou obezřetností," sdělil Vondrášek.

Velké úsilí si vyžádalo také vyšetřování vraždy v Klánovickém lese, která se odehrála minulý pátek a kterou policie spojila se střelcem. "V bydlišti pachatele jsme nalezli zbraně a výbušné systémy. Jedna z těchto zbraní byla podle balistické expertízy použita při spáchání dvojnásobné vraždy v Klánovicích," připomněl Vondrášek.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.