Ovoce i sladkosti pro děti. O potravinové banky je před svátky velký zájem

Adventní výdejny potravinové banky během prosince v řadě měst. Kromě běžné potravinové pomoci nabízejí klientům třeba také nealkoholický punč na ohřátí. 

"Cílem adventních výdejen je vlastně podpořit lidi v nouzi, kteří nemají tak radostné Vánoce jako všichni ostatní. Tak se snažíme do těch balíčků, které běžně připravujeme, přidat i nějaké cukroví, více ovoce nebo sladkosti pro děti," řekl předseda České federace potravinových bank Aleš Slavíček.

[chooze:article;value:525267]

​Akcí se účastní také zastupitelé měst a obcí, které se do výdejen probíhajících už od července zapojily. Jejich zájem si potravinové banky chválí.

"Máme 150 měst domluvených a další přibíráme. Je to vlastně úplně jednoduchá pomoc pro občany z konkrétního místa. Pracovník doporučí konkrétní lidi a my tam jednoduchou cestou dovezeme potravinovou pomoc. Pomáhá to lidem, kteří to opravdu potřebují," upřesnil Slavíček.

Výdejny evidují velký úspěch. Od července se díky nim pomoc dostala už k 12 tisícům lidí. Potravinové banky pomáhají během roku i celorepublikovými sbírkami. Při té podzimní lidé darovali rekordních 624 tun zboží.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.