Požár v plzeňském činžáku. V nemocnici skončilo 13 lidí

K požáru v prvním patře činžáku na Slovanské třídě vyrazili hasiči krátce po čtvrté hodině odpoledne. Podle policie oheň zachvátil byt v prvním patře. Před šestou hodinou večer požár uhasili. Hasiči z celého domu ihned evakuovali 30 lidí, potvrdil na místě operační důstojník hasičů. 

"V péči jsme měli přes 15 osob, které vyžadovaly aktuálně péči na místě zásahu, 13 osob bylo po ošetření dále transportováno do nemocničních zařízení. Všichni měli dechové potíže po nadýchání zplodin kouře," sdělila TN.cz mluvčí plzeňských záchranářů Mária Svobodová. Krátce po šesté hodině záchranáři odvezli do nemocnice posledního člověka. 

[chooze:article;value:533336]

​Příčinu požáru a výši škod nyní vyšetřuje policie. "Jsme na místě a zjišťujeme přesnou příčinu vzniku požáru. Případ převzali plzeňští kriminalisté," sdělila policejní mluvčí Eva Červenková. Podle informací TV Nova byla v budově ubytovna a obyvatelé dalších domů mluvili o silném výbuchu. "Zjišťujeme všechny okolnosti požáru, tyto indicie zatím nemáme potvrzené,“ sdělila ale policejní mluvčí. 

Slovanskou třídu po incidentu policisté uzavřeli v obou směrech pro auta. Tramvaje jezdily jen směrem do centra. 

Mohutný požár na Prachaticku. Hasiči z budovy zachránili desítky lidí (12/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.