Velký sen Zlaty Adamovské: Chtěla bych létat na koštěti a vymýšlet psí kusy

[chooze:gallery;value:34140]

​V pohádkách je možné cokoliv, to dobře ví herečka Zlata Adamovská. Sama by si totiž pár kouzel chtěla vyzkoušet. "Kouzelné postavy jsou vždycky kouzelné, protože umí vždy více věcí než vy. Umět kouzlit? Kdo by nechtěl? Já bych to moc chtěla," svěřila se herečka pro TN.cz.

"Já mám u pohádek ráda zvláštní atmosféru, že se netočí normální civilní příběh, těch se točí hafo. Pohádka je výjimečná záležitost, dneska čím dál tím víc, protože natočit dobrou pohádku je nákladná věc. Je to o kostýmech o lokacích. Klidně bych si znovu přála být kouzelnou sudičkou, šla bych do toho," vysvětlila Adamovská.

[chooze:article;value:532205]

Jejím velkým snem je však ztvárnit čarodějnici. "Chtěla bych ale létat na koštěti, vzhledem k mému věku se možná role čarodějnice už blíží. Třeba nějakou čarodějnici dostanu, to by se mi hrozně líbilo. Chtěla bych létat na koštěti a vymýšlet psí kusy," zasmála se herečka.

O podobě své vysněné čarodějky má jasno. "Chtěla bych být taková čarodějnice, která ale hlídá, aby se neděla úplná zvěrstva. Nemusí být úplně zlá, může to být čarodějnice, která hlídá, kde se dějí neplechy, a pak zasáhne. Je to vlastně i můj styl," objasnila herečka. Hlavní podle ní je, aby se natáčely pohádky, ve kterých je láska.

Jan Hrušínský se rozpovídal o rolích v pohádkách. Noční výprava za Růženkou dopadla katastrofálně (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.