VIDEO: Rodinu před domem čekalo překvapení. Na zahradě jí uvízl kamion

[chooze:gallery;value:34050]

V sobotu se paní Oxana Janická probudila do zasněženého rána, před domem ji však čekalo nepříjemné překvapení. Její rodinu totiž zablokoval kamion s polskou značkou. ​"Náš dům je v podstatě u silnice. Rok co rok tu mají kamiony problémy vyjet ten kopec," řekla pro TN.cz Janická.

Podle ní, když řidič kamionu zjistil, že nemůže vyjet, tak se chtěl otočit u jejich domu, kde bylo místo. "No a samozřejmě zablokoval celou silnici, takže se tam nemohly dostat ani autobusy. Stál tady do dvou nebo do tří hodin odpoledne. To už jsme ho, s lidmi z dědiny, vyprostili vlastními silami," popsala nepříjemnou situaci Janická.

Lidé z vesnice zařídili traktor a kamion vyprostili. "Odjel a nic, vůbec podle mě nic neřešil. Věděl, že je zablokovaná hlavní silnice, tak že ho asi prostě bude někdo muset vyprostit," uvedla Janická s tím, že se nejprve zkoušela obrátit na policii už v šest hodin ráno.

​"Řekli mi, že mají hodně práce, že je kalamita. Pak jsem volala v deset, ale pořád nic, že všichni jsou na výjezdu, ale nikdo nepřijel," doplnila Janická.

[chooze:article;value:531834]

Policejní mluvčí Dana Čírtková vysvětlila, že v tomto případě nešlo o dopravní nehodu, ani o žádné protiprávní jednání. Policisté proto na místo nevyjížděli. "Informovali jsme o uvízlém kamionu Krajskou správu a údržbu silnic Vysočiny," uvedla Čírtková s tím, že Janická byla s postupem obeznámena. 

Janická si s manželem celý incident nafotila pro případ, že by jim kamion způsobil nějaké škody. "Všechno bylo pod sněhem, zadní kola tahače se zabořila. Mezi zámkovou dlažbou a silnicí máme takový kus asfaltu, a nevěděli jsme, co bude, jak bude ta zámkovka vypadat potom, až ho odstraní," sdělila Janická s tím, že situace mohla být ještě horší.

"Kamion zadní částí zastavil nějakých deset centimetrů od sloupu, asi by ho i povalil, ale zabortil se do té naší zahrady, tak to ho asi spasilo. Kdyby povalil sloup, tak to by bylo ještě horší," doplnila paní Janická s tím, že to zatím nevypadá, že by jim kamion nějakou škodu způsobil. Cesta je však ještě pod sněhem.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.