Rasistický skandál v královské rodině graduje. William ukázal svou drsnou tvář

[chooze:gallery;value:34030]

​Král Karel III. a princezna Kate se v úterý večer sejdou poprvé od doby, co se jejich jména objevila v nizozemské verzi knihy Endgame od spisovatele Omida Scobieho. Tam zaznělo, že tito dva členové královské rodiny měli rasistické poznámky vůči princi Archiemu. Dvojice se v úterý večer sejde v Buckinghamském paláci na předvánočním večírku na počest britských diplomatů, píše deník Mirror

Události se zúčastní také královna Camilla a princ William. Ten má v plánu se ještě v tomto týdnu sejít s královskými poradci, aby se společně domluvili, jak v obviněních z rasismu dál postupovat. Podle deníku Telegraph zdroje z králova okolí hovoří o tom, že Buckinghamský palác zvažuje právní kroky proti Scobiemu a vydavateli jeho knihy. Na rozhodnutí ale nespěchá.

[chooze:article;value:531476]

​Zároveň mělo také probíhat vyšetřování, jak se dopisy, které vévodkyně Meghan poslala králi Karlovi III., v nichž se o rasistických poznámkách zmiňovala, mohly ke Scobiemu dostat. Viděla je totiž jen hrstka lidí, členové rodiny a personál. Vévodové ze Sussexu trvají na tom, že oni dopisy nikomu neukazovali.

Vévodkyně Meghan a princ Harry poprvé o rasismu vůči jejich synovi Archiemu promluvili v interview s Oprah Winfreyovou v roce 2021. Tehdy jména členů rodiny, kteří vyjádřili obavy nad tím, s jakou barvou pleti se princ Archie narodí, nechtěli prozradit.

Unikla až kvůli nizozemské verzi překladu knihy Endgame, kam se podle spisovatele dostala omylem. Stojí si za tím, že on jména neprozradil. Překladatelka knihy ale trvá na tom, že přeložila jen to, co v anglické verzi viděla.

Král Karel III. oslavil 75. narozeniny (14/11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.