Anička Slováčková popsala, co ji nejvíc ničí. 5 vět, které nechce slyšet

Anička Slováčková už podruhé statečně válčí s rakovinou. Teprve osmadvacetiletá bojovnice ale prozradila, že existuje několik vět, které jí k uzdravení příliš nepomáhají. Sama o nich mluví jako o nejhorších větách, "které můžete říct nemocnému".

Jednou z nich je "jsi mladá, to zvládneš". "První bod ani nebudu komentovat. To mi přijde úplně out," píše na instagramu, kde seznam zveřejnila.

[chooze:article;value:524904]

"A to sis ty vlasy vážně musela oholit?" je prý druhá nejhorší věta, kterou mohou lidé nemocnému člověku říct. Sama Slováčková před nedávnem přiznala, že kvůli náročné léčbě začala znovu nosit paruku.

Podle Aničky je nevhodné i to, když lidé komentují nemocným postavu. "Tak to na tom nejsi zas tak špatně, není ti asi tak zle, když jsi taková při těle," uvedla jako příklad. Vyhnout by se lidé měli i poznámkám ohledně hubnutí.  

Jako čtvrtou větu uvedla: "Mně na to zemřel ten, ten a ten". A má k tomu jasný důvod. "Vaše ztráta nás samozřejmě mrzí, ale moc pozitivního myšlení se tím nepřidá," vysvětlila Slováčková.

[chooze:article;value:531020]

Neblahý seznam uzavírá věta: "Jsou na tom lidi daleko hůř, tak si nestěžuj". Herečka proto upozornila na to, že hranici únosnosti má každý jinde. "To je, jak kdyby vám někdo vyloženě plivnul do ksichtu," vysvětlila.

Co naopak mladé bojovnici pomáhá je, když ji někdo dokáže vyslechnout. "Vše je dost individuální, a tak je fajn se snažit být co nejvíce empatický k druhým. A když se chceme vyhnout nějakému nevhodném komentování a nevíme, jak reagovat, tak se narovinu zeptat, jak si ten daný člověk přeje, aby s ním okolí komunikovalo," doporučila.

Aničce Slováčkové objevili rakovinu poprvé před třemi lety. Tehdy ji diagnostikovali rakovinu prsu, kterou po dlouhém boji ji porazila. Letos v říjnu se jí ale zákeřná nemoc vrátila. Tentokrát se usadila na plicích.

Exkluzivní obrázky z natáčení nového vánočního klipu Aničky Slováčkové na Nově:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.