VIDEO: Vyhrocený střet mezi Babišem a Stanjurou. Potyčce zabránil Fiala

Incident začal Babiš slovy, že ministr financí lže jako premiér Petr Fiala (ODS). "To už je jednotka lhaní. A vy jste nám tady mohl vyprávět jako elektrotechnik o tom, jak se tuneluje rozpočet Opavy přes vaši manželku. To jste nám tady mohl vyprávět, a ne ty bludy," řekl za pultíkem Babiš.

Po jeho vystoupení za ním přišel Stanjura, aby si s ním tento výrok vyřídil. Během toho se bývalého premiéra dotknul. Rázem se kolem nich shlukli poslanci z ODS i z hnutí ANO. Do situace se pak vložil i premiér Petr Fiala a v jednu chvíli stál tváří v tvář Babišovi. 

[chooze:article;value:531001]

Místopředsedkyně Sněmovny Olga Richterová (Piráti) pak vyhlásila několikaminutovou pauzu. Babiš se následně za svoje slova omluvil. "Já jsem citoval média za jeho působení v Opavě. Pokud se ho to dotklo a není pravda, že dělal kšefty přes firmu, kde byla jeho manželka, tak se omlouvám," prohlásil Babiš.

Jeho slova přerušovaly výkřiky a bouchání do lavic. "Na druhou stranu, vy deset let urážíte mou rodinu, zneužili jste mého syna, útočili jste, objednané trestní stíhání a tak dále. Bouchat můžete, jak chcete. Takže buďte rád, že jsem se omluvil. Jenom za citaci z médií. Vždyť vy v Opavě se nemůžete ani ukázat. A vy tady na mě chcete fyzicky útočit?" pokračoval Babiš.

Fiala pak na tiskové konferenci po jednání Sněmovny řekl, že Babišův útok na Stanjurovu manželku považuje za absolutně nedůstojný a nepřijatelný. Dodal, že vládní členové jsou už na jeho slovní útoky zvyklí. Státní rozpočet nakonec Sněmovna i přes pozdvižení na schůzi schválila.

Drama ve Sněmovně: Pekarová zmínila oběti covidu. Jste ubohá, zaútočil Babiš (27/10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.