Rusko už nevyhrožuje jen jadernými zbraněmi. Vytáhlo ještě děsivější kartu

Místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv vytáhl eso z rukávu. Na konferenci podle agentury TASS oznámil, že se Rusko obzvláště zaměří na rozvoj moderních biologických zbraní. Ty ale patří mezi zbraně hromadného ničení a jsou celosvětově zakázány.

Rusko se ale hájí tím, že zbraně stejného charakteru vyrábí i západní země. Spojené státy mají podle něho laboratoře přímo v Evropě. "Velká síť amerických biolaboratoří v postsovětských zemích představuje vážnou hrozbu pro naše národní zájmy," řekl Medveděv.

"V největších zemích, jako jsou Spojené státy, Čína, Japonsko, Jižní Korea a Izrael, se vyvíjejí a zavádějí speciální podpůrná opatření a aktivity pro rozvoj tohoto odvětví. Do toho je samozřejmě zapojen i evropský kontinent," tvrdí.

[chooze:article;value:529743]

​Z výroby biologických zbraní obvinil hlavně USA. "Washington pokračuje v implementaci vojensko-biologických programů, které jsou zaměřeny na vytvoření zvláště nebezpečných umělých patogenů a mikroorganismů," uvedl.

V reakci na to tak chce Rusko přijmout nová účinná opatření, do kterých mají být zapojeny "různé agentury a speciální služby". Ruské speciální služby musí podle Medveděva přijmout opatření k boji proti biologickým hrozbám ze strany USA.

Není to přitom poprvé, co Rusko obvinilo USA z výroby biologických zbraní. Před nedávnem tvrdilo, že USA přesunuly část výzkumu biologických zbraní do Afriky. Velitel ruských jednotek radiologické, chemické a biologické obrany Igor Kirillov podle agentury AA řekl, že výrobu přesunuly do minimálně pěti zemí.

[chooze:article;value:529590]

​Tvrdil také, že ruské ministerstvo obrany má dokumenty potvrzující, že americké vojenské oddělení mělo za úkol monitorovat biologickou situaci na území Afghánistánu, Iráku a v regionech sousedících s Čínou, Pákistánem, Saúdskou Arábií a Tureckem.

Velké plány na rozšíření ruské armády v roce 2024 oznámil Medveděv podle serveru Ukrajinská pravda přitom už na konci října. V příštím roce se plánuje vytvoření dalšího armádního sboru, několika divizí, brigád, pluků i flotily. Pokračovat se prý bude i v aktivním náboru novým rekrutů.

Rusko zaútočilo na Charkovskou oblast v noci. Na území poslalo drony (11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.