Rasisté v královské rodině. Vévodkyně Meghan konečně řekla, kdo na ni útočil

[chooze:gallery;value:30714]

Vévodkyně ze Sussexu konečně prozradila, kteří dva lidé před dvěma lety komentovali barvu kůže ještě tehdy nenarozeného prince Archieho. A to v soukromých dopisech, které poslala králi Karlovi III., píše web Mirror s odkazem na informace obsažené v nové knize Endgame od britského novináře a spisovatele Omida Scobieho.

Identitu dvojice Scobie v knize neprozrazuje. Britskému deníku The Sun řekl, že on sám jména zná, ale zákony mu neumožňují je zveřejnit. U jedné z těchto dvou osob nemá být podle deníku jasné, zda je také členem královské rodiny, nebo je to někdo, kdo pro rodinu jen pracuje. Oba obvinění jsou ale členy královské domácnosti.

Meghan se na krále obrátila, protože věřila, že je třeba se vypořádat se "zaujatostí a nevědomostí" uvnitř královské rodiny. Karel III. jí měl odpovědět, že podle něj v tomto konkrétním incidentu nešlo o "žádnou zlou vůli". Princ Harry incident okomentoval v knize Spare, kterou vydal v letošním roce. Podle něj šlo o případ "nevědomé zaujatosti".

[chooze:article;value:530606]

​​Vévoda a vévodkyně ze Sussexu na jaře 2021 překvapili svět, když se Oprah Winfreyové svěřili s detaily z jejich působení v královské rodině. Během rozhovoru mimo jiné tvrdili, že někdo z jejich příbuzných měl vyjádřit "obavy" nad tím, jak tmavou pokožku bude princ Archie mít, až se narodí. Obvinění tehdy vyvolalo pobouření a fanoušci páru chtěli vědět, kdo tak o chlapečkovi mluvil.

Podle Meghan měly rasistické komentáře zaznít v několika konverzacích s nejmenovanými členy královské rodiny. "Myslím, že by to pro ně bylo opravdu zničující," odmítla tehdy Meghan uvést jejich jména v rozhovoru s Oprah. Ani později neřekl pár k tomuto incidentu žádné detaily.

Král Karel III. oslavil 75. narozeniny. Pozvaní byli jen ti nejbližší (11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.