Kalousek zaútočil na stávkující. Jste primitivní a bez nápadu, kritizoval

Českou republiku v pondělí zasáhla masivní stávka škol, k nimž se přidala i spousta podniků a firem. Protestní akce se zúčastnili také odboráři, kteří se stali terčem kritiky bývalého ministra financí Miroslava Kalouska.

"Bývaly časy, kdy se jim to alespoň rýmovalo. Přitom to příslovečné určení místa nabízí tolik lákavých možností," okomentoval Kalousek transparent odborářů na sociální síti X. Na tom stálo "Česká vládo, pokud s námi nechceš jednat, táhni do p*dele."

[chooze:article;value:530708]

"Navíc Marian Jurečka (KDU-ČSL) jednat chtěl a odbory (Českomoravská konfederace odborových svazů, pozn. red.) setkání zrušily. Žádný nápad, žádný vtip, žádná ochota jednat. Jenom primitivní prvoplánová sprostota," pokračoval Kalousek, který uvažuje o návratu do politiky.

Podle mluvčího odborů KOVO MB Jana Exnera se do demonstrace a stávky zapojilo přibližně 600 tisíc lidí. Středula uvedl, že jich byl asi milion. Učitelská platforma se přitom proti akci odborů ohradila. "Boj za zachování nebo zlepšení podmínek vzdělávání neznamená boj proti vládě a demokracii," upozornila Učitelská platforma. Více o stávce jsme psali zde.

Do stávky se zapojily skoro tři čtvrtiny škol. Protestujete zbytečně, vzkázal jim Fiala:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.