Horší než covid. Evropou se šíří "brutální virus", má 5 hlavních příznaků

Brutální nové nachlazení. Tak podle serveru Yahoo News mluví pacienti o onemocnění, které se v posledních týdnech začalo šířit v Evropě. Podle nakažených z Velké Británie, kde nemoc silně řádí, jsou příznaky "otřesné" a prý mnohem horší než u covidu-19.

Mezi pět hlavních příznaků patří horečka, bolesti hlavy, únava, silná rýma a kašel. "Právě jsem se zbavil brutální rýmy, která trvala asi tři týdny. Měl jsem úplně neprůchodné dutiny plné hlenu," popsal podle deníku Mirror jeden z pacientů.

[chooze:article;value:527218]

Silnou rýmu pocítili i další. "Když jsem dnes ráno vstal z postele, nemohl jsem dýchat nosem," popsal další z postižených. "Předpokládám, že je to varianta covidu, kterou testy ještě nezachytily," domnívá se.

Pacienti popisují onemocnění jako mnohem horší, než jaké způsobují viry běžné pro podzimní a zimní období a symptomy jsou podle nich "zatraceně strašné". Vyléčilo je až několikatýdenní ležení v posteli a kvalitní odpočinek.

Klasická chřipková epidemie se má objevit až na přelomu Vánoc a nového roku. Lidé by se podle lékařů proto neměli shromažďovat ve společných prostorách, měli by jíst hodně ovoce a posilovat svůj imunitní systém.

Koronavirus v Česku slábne. Klesá počet hospitalizovaných i úmrtí:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.