Drsná dohra Krajčových šatů: Brzobohatý zuří, spojila je velká záliba

[chooze:gallery;value:33936]

Do Krajča se lidé po předávání cen Českého slavíka pořádně pustili. Vadilo jim, že si na slavnostní moment vzal modrý komplet se stříbrnými doplňky. V komentářích plných kritiky se objevily narážky na to, že si stejně jako skladatel Ondřej Brzobohatý obléká ženské šaty. "Svět se po***l, vezměte Brzobohatého za ruku a odjeďte někam do p***le, na to se fakt nedá koukat," urazila pod příspěvkem Krajča oba umělce jedna z žen.

Negativní komentáře nezůstaly bez odezvy, Krajča se zastal právě Brzobohatý. "Tohle jsem nikdy neudělal a nikoho se v diskuzi pod příspěvkem nezastal, protože mi to připadá spíš zbytečné, než užitečné. Ale na tuhle diskuzi mě upozornila má žena a já se opravdu už nestačím divit. Vede mě to k domněnce, že někteří z vás, kdo máte potřebu kritizovat, ba co víc i urážet, jste nešťastní lidé, kteří mají problém sami se sebou," reagoval ostře Brzobohatý, který se před časem hrdě přiznal, že někdy nosí dámské šaty.

[chooze:article;value:530729]

"Skutečnost, že si dovolíte z pohodlí domácího gauče vznést kritiku na někoho veřejně známého, vám dává pocit vlastní důležitosti, přitom říct to dotyčnému přímo do očí byste nedokázali. A teď k tomu podstatnějšímu. Především umělecký svět má tu krásnou výhodu, že v něm nemusí existovat žádné bariéry a už vůbec ne stereotypy, konvence a standardy. O to víc právě svět pop music. To se odráží i v módě, která je jeho nezbytnou součástí," vysvětlil skladatel.

Umění podle něj módu nijak neomezuje. "Mohl bych tu vyjmenovat stovky vysoce respektovaných umělců už z minulého století, kteří tuto ryzí filosofii dokonale reprezentovali, snad postačí jeden za všechny, David Bowie. I jeho desky byste přestali poslouchat jen proto, že nosil na koncertech štekle a legíny? Jistě, že ne! Respektive nikdo nepřestal a nepřestane, dodnes se řadí mezi nejúspěšnější umělce světové pop kultury," objasnil Brzobohatý.

[chooze:article;value:530587]

Přestože se lidem Krajčův komplet nemusí líbit, nemají ho podle něj právo urážet. "Já netvrdím, že se vám všem, co jste sem napsali své negativní názory na Richardův neotřele nekonvenční model večera, musí tahle filosofie zamlouvat a líbit, ale minimálně se pokuste ji respektovat, a to proto, že si Richard jako umělec a autor desítek hitů takový respekt zaslouží. A závěrem, jak řekla má žena: Co ty lidi sakra řeší, vždyť to nejsou kurzy tanečních pro dospělé, ale svátek pop music," uzavřel hudebník diskuzi větou Daniely Brzobohaté

I Krajčo našel porozumění u své ženy Karin. Ta nechápala, proč mají lidé potřebu jeho oblečení tak kritizovat. "Tak já tady tři týdny vymýšlím, co si vezmu na sebe, ladím s naším skvělým stylistou každý detail a vy pak všichni řešíte jeho kabelku a boty? To jako fakt? Jsem smutná," reagovala vtipně Karin.

Druhé místo na Slavíkovi je zklamání. Teď je ale čas na oslavy, říká Mirai (11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.