Drsný útok na Jana Bendiga řeší policie. Mohl mít rasistický podtext

Diváky, kteří se v pátek přišli podívat na interprety přicházející na slavnostní galavečer vyhlášení cen Český slavík, šokoval surový útok na zpěváka Jana Bendiga. Před vstupem do Fora Karlín, kde se galavečer konal, byl v obležení fotografů, kteří fotili jeho dlouho připravovaný blyštivý kostým. V ten moment se k němu ale přiblížil neznámý muž, který ze žluté igelitové tašky vytáhl balení mouky a vysypal mu ho na hlavu. 

Podle očitých svědků, které cituje bulvární web Extra.cz, těsně předtím, než utekl, na umělce zakřičel rasistickou nadávku. Útokem se nyní zabývají i pražští policisté. "Zjišťujeme také, jestli incident nemohl mít rasový podtext. Kriminalisté vyšetřují, jestli nemohl být spáchaný trestný čin nebo přestupek," upřesnil k probíhajícímu vyšetřování pražský policejní mluvčí Richard Hrdina. 

[chooze:article;value:530552]

​Přestože byl talentovaný zpěvák, kterého na galavečer přišel podpořit zástup věrných fanynek, značně v šoku, nenechal na sobě znát nervozitu a z blyštivého "diamantového" kostýmu se snažil mouku rychle setřepat. Poté se svým životním partnerem a zároveň manažerem Lukášem Rejmonem odběhl do zákulisí.

Při galavečeru pak zcela sebevědomě oslnil publikum energickým vystoupením společně se zpěvačkou Monikou Bagárovou. 

Jan Bendig přišel na Slavíky v obležení fanynek. Připravil si několik oděvů: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.