Není dost parkovacích míst pro kamiony. Nahrává to nebezpečným nehodám

Havarovaný kamion po nehodě stál napříč sjezdem i nájezdem na dálnici D1 u Jihlavy a vedle bylo nabourané osobní auto. Za vše kromě nepozornosti může i nedostatek parkovacích míst na dálnici. "Chtěl jsem pauzu, parkoviště byla plná, tak jsem neměl kde stát," řekl TV Nova řidič kamionu. 

Šofér podle svých slov neměl kde zaparkovat, a tak kamion nechal na místě, kde je to zakázané. Nebezpečně zastavil přímo na sjezdu z dálnice. Po odpočinku, když se chtěl na tom samém nájezdu na D1 vrátit, si nevšiml osobního auta, které v tu chvíli z dálnice sjíždělo, a sestřelil jej. Od policie za to dostal pokutu.

[chooze:article;value:530059]

​"Sjížděl jsem z dálnice a on mi tam vjel. To bylo tak rychle, že jsem začal brzdit a on byl ve mně," popisuje řidič osobního auta. Nehoda zablokovala sjezd i nájezd na D1 u Jihlavy zhruba na dvě hodiny. 

Řidiči kamionů na zakázaných místech, jako jsou dálniční sjezdy nebo nájezdy na čerpací stanice, parkují poměrně často. Jinde prý podle nich nejsou místa. "Všude je málo místa a teď vůbec není parkování," stěžuje si jeden z oslovených řidičů.

"Řidiči kamionů každý den stojí na místech, kde je to velice nebezpečné," potvrzuje mluvčí vysočinských policistů Dana Čírtková. Jen u D1 chybí stovky parkovacích míst, podél všech českých dálnic je to zhruba 1 500. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.