Zemřel člen legendární kapely. Na jejich písně tančil v devadesátkách každý

Do hudebního nebe odešel spoluzakladatel americké skupiny Kool & The Gang George "Funky" Brown. O jeho odchodu informoval podle hudebního serveru Rolling Stone zástupce kapely.

Brown po dlouhému boji podlehl zákeřné rakovině plic, svět opustil 16. listopadu v kalifornském Los Angeles. Zdravotní problémy přiznal svým fanouškům teprve před několika měsíci. Už dříve ale řekl, že se dlouhodobě potýká s depresemi a závislostí na lécích.

[chooze:article;value:529706]

​Brown se podílel na tvorbě nejznámějších hitů kapely Kool & The Gang, u jejíhož zrodu v roce 1964 stál. Pod jeho rukama vznikly hity jako Celebration nebo Get Down On It, které si získaly srdce milionů fanoušků po celém světě.

O hudbě vždy mluvil jako o "zvuku štěstí" a podle přátel pro něj znamenala celý svět, upozornil portál CBS News. "Když děláte hudbu, která je veselá, tak to i veselost dělá. Přivádí lidi do klubů, aby se dobře pobavili. A to je to, co děláme. Před odjezdem se vždy pomodlíme a řekneme: 'Pojďme udělat lidem radost'," prozradil na začátku roku v rozhovoru pro americké rádio.

Právě letos v červenci vydali Kool & The Gang nové album, které Brown produkoval. V srpnu se však oficiálně rozhodl odejít do hudebního důchodu. Zůstala po něm manželka a pět dětí – Dorian, Jorge, Gregory, Jordan, Clarence a Aaron.

Zemřel herec z filmu Rambo nebo Honba za klenotem Nilu Spiros Focás. Bylo mu 86 let:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.