Poslední rozloučení s hokejistou Čechmánkem. Dorazily i hvězdy z Nagana

V sobotu krátce před polednem se konalo poslední rozloučení s olympijským vítězem a trojnásobným mistrem světa, hokejovým brankářem Romanem Čechmánkem. Obřad v síni krematoria tamního Lesního hřbitova proběhl týden po sportovcově úmrtí.

Podle deníku Blesk přišlo dát brankářské legendě poslední sbohem asi 150 lidí, kteří obřadní síň úplně zaplnili. Nechyběli ani Čechmánkovi spoluhráči z olympiády v Naganu Jiří Šlégr a David Moravec, či další velká jména českého hokeje jako Petr Čajánek nebo Rostislav Vlach.

Smrt teprve 52letého brankáře jeho fanoušky silně zasáhla. Už ve středu mu proto ve Vsetíně, s nímž se pojila velká část jeho sportovní kariéry, uspořádali smuteční pochod doprovázený transparentem s nápisem Legenda #23 odkazujícím na Čechmánkovo hráčské číslo. 

[chooze:article;value:529490]

V pátek, ve 23. minutě zápasu mezi Vsetínem a jejich odvěkými rivaly ze Zlína, kde Čechmánek koncem osmdesátých let začínal, pak oba týmy i fanoušci naposledy skvělému brankáři zatleskali.

Čechmánka, toho času trenéra mladých hokejistů v Uherském Hradišti, měl už bez známek života najít minulou sobotu v jeho bytě ve Všemině na Zlínsku jeho syn. "Byla vyloučena sebevražda a na úmrtí dvaapadesátiletého muže se s jistotou nepodílela žádná další osoba," sdělila k jeho smrti mluvčí police Monika Kozumplíková. Předseda HC Uherské Hradiště Miroslav Stavjaňa pak uvedl, že se hokejová legenda necítila v sobotu dobře.

Ve Vsetíně uctili zesnulou legendu Čechmánka. Uspořádali pietní pochod:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.