Rusy rozzuřil prezident Pavel: Přejde ho to, až tam budou naše vojska, vyhrožují

Neutichající podpora Ukrajiny ze strany Západu nenechává ruské propagandisty chladné. Jejich pozornost si získal i prezident Petr Pavel. Toho v diskuzním pořadu stanice Rossija 1 zmínil jeden z hostů.

"Petr Pavel, Čech, dříve pořád říkal: 'Dodávejte zbraně, dodávejte zbraně. Dejte jim víc. Dejte jim víc'," vykřikoval propagandista, podle kterého se prý Pavlova rétorika změnila a nyní s podporou Ukrajiny brzdí. Pavel ale dlouhodobě zdůrazňuje, že Západ musí v podpoře Ukrajiny vytrvat.

Pomáhat Ukrajině se ale podle ruského propagandisty už brzy začnou zdráhat i další země. "Teď budete všichni, vy bastardi, mluvit jinak. Od mladých po staré. Je to jen otázka času," rozohnil se a dodal, že by to nebylo poprvé. Odkázal při tom na několik historických událostí.

[chooze:article;value:529186]

​"Když jsme stáli v Berlíně, všichni to chápali. A když jsme v roce 1814 stáli u Paříže, všichni to chápali také. A teď tomu nerozumí, protože jsme ještě daleko od Kyjeva," zhodnotil. Až budou Rusové u hranic, pochopí to podle něj i ostatní. Podle poradce ukrajinského ministra vnitra Antona Geraščenka vyhrožují, že by mohli podobné kroky zopakovat.

Přitom zhruba před měsícem vyzval prezident Pavel na půdě Evropského parlamentu ostatní země, aby v podpoře Ukrajiny nepolevovaly. Ruská invaze na Ukrajinu dle jeho slov nebyla ničím jiným, žen "neomaleným a cynickým pokusem vymazat Ukrajinu, její lid a kulturu z mapy".

"Vyzývám proto všechny, aby i nadále poskytovali podporu všemi možnými prostředky. Pokud selže Ukrajina, my také. A toto selhání by nás stálo ještě víc," řekl tehdy. V podobné situaci jako je nyní Ukrajina bylo prý Československo před 85 lety.

Rusko zaútočilo na Charkovskou oblast v noci. Na území poslalo drony:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.