Slavná česká podnikatelka zemřela na Bali. Hrozivá smrt, popisují tragédii blízcí

[chooze:gallery;value:33829]

​Známá podnikatelka se dlouhá léta pohybovala blízko největších jmen českého šoubyznysu. Informaci o jejím tragickém úmrtí v neděli přinesly weby Super a Blesk.

Podle informací jejích známých zemřela při nehodě na motorce během dovolené na indonéském ostrově Bali. Vážným zraněním podlehla v jedné z tamních nemocnic. 

"V poslední době jsme nebyli v blízkém kontaktu, ale prožili jsme spolu neskutečně času a měla jsem tu čest jako jedna z mála poznat jádro její osobnosti," vzpomínala na Kamilu Mortimer slovenská módní návrhářka Vanda Janda. Zprávu o její smrti se dozvěděla jako první právě ona, protože v kabelce zesnulé Češky byla její vizitka. "Vím, že si nikdy neměla ráda klid, ale věřím, že jsi odešla s pokojem v dušičce, moc si to přeji," uzavřela svůj vzkaz.

[chooze:article;value:514349]

Úspěšná podnikatelka si byla blízká s mnohými celebritami, které lítost nad jejím úmrtím vyjádřily na sociálních sítích. "Nevím, co k tomu říci, opatruj se, Kamilko, budeš mi chybět," napsala herečka Petra Nesvačilová. Smutná zpráva obzvlášť zasáhla svět módy. "Setmělo se moc brzy, Kami. Nezpomenu. Nezapomeneme," napsala stručně s osobní fotografií módní návrhářka Beata Rajská.

Vzpomínku zveřejnila i modelka Simona Krainová nebo bývalá první dáma Dagmar Havlová. Mortimer se stýkala i se zpěvačkou Helenou Vondráčkovou nebo moderátorkou TV Nova Petrou Svobodou. "Odpočívej v pokoji," napsala krátkou zprávu podobně jako další její blízcí. "Krutě nás Tvůj odchod oba zasáhl, byla jsi naše dlouholetá kamarádka a hlavně jsme obě byly krajanky. Kamilo, nikdy na Tebe nezapomeneme a děkujeme za všechno. Upřímnou soustrast celé rodině. Opatruj se," rozloučila se Vondráčková. 

Na pozici obchodní ředitelky reklamní firmy JCDecaux, která zajišťovala venkovní reklamu, působila ​Mortimer osm let až do roku 2020. Loni společně se stylistou Filipem Vaňkem založila firmu For Vital Pro vyrábějící doplňky stravy. 

Velká rána pro českou hudbu. Zemřel autor kultovních hitů pro Gotta i Neckáře (10/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.