Policie vyšetřuje smrt muže v Ostravě. Pobodat ho měla partnerka

Oznámení o události v jednom z bytů v Ostravě-Porubě přijali policisté v pátek večer. "Můžeme potvrdit, že v pátek došlo k úmrtí muže. Při následném zjišťování informací se ukázalo, že mezi partnery (20letým mužem a 43letou ženou) mělo dojít ke slovnímu konfliktu, který následně vygradoval k fyzickému napadení. To si vyžádalo bodnořezné poranění muže," řekla TN.cz policejní mluvčí Eva Michalíková.

Policisté následně ženu zadrželi. Podrobili ji také dechové zkoušce, přičemž dotyčná nadýchala přes 1,5 promile. Případ si následně převzali kriminalisté z Moravskoslezského kraje. 

[chooze:article;value:528997]

"Ona ho vzala nožem, je to smutné. Podle mě to bylo v sebeobraně, protože se furt hádali. Nechápu, co si to našla za kluka," řekla regionální televizi Polar jedna ze sousedek. "Ona byla poctivá holka, chodila do práce a on seděl doma a věčně pil. Pak se hádali. My jsme se jen báli o děti, co měli doma, aby se jim něco nestalo. Protože i je bylo slyšet, jak brečí," přidal se další soused.

Muži se snažili pomoci záchranáři. "Pacient byl ve stavu, kdy mu selhávaly základní funkce. Po příjezdu zdravotníků došlo k selhání oběhu. Zahájili proto resuscitaci, která nevedla k obnovení srdeční činnosti. Lékař musel konstatovat smrt," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

V neděli vyšetřovatel 43letou ženu obvinil z ublížení na zdraví s následkem smrti. "V případě odsouzení jí hrozí pobyt za mřížemi od 8 do 16 let. Také bude dán podnět k návrhu na vzetí do vazby," uzavřela Michalíková.

Muž měl ve vlaku na Slovensku pobodat mladou ženu. Více se dozvíte v následující reportáži (11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.