Vztahy na bodu mrazu. Princ Harry poslal otci pohrdavý vzkaz

[chooze:gallery;value:33751]

​Od smrti královny Alžběty II. uběhl již více než rok, a pokud fanoušci monarchie doufali, že smutná událost rodinu sblíží, nemohli být dál od pravdy. Poslední kroky prince Harryho totiž ukazují, že zřejmě nemá zájem na zlepšení vztahů s příbuznými.

Nejčerstvější věc, která fanoušky zaujala, je video zveřejněné princem u příležitosti Dne veteránů. Princ Harry ve videovzkazu na sobě nemá korunovační medaili, kterou mu udělil král Karel III. Jiná ocenění přitom má, upozorňuje deník The Sun.

Ve videu, které princ natočil ve svém domě v Kalifornii, na sobě měl medaili za účast na misi v Afghánistánu a tři medaile od královny Alžběty II., které získal u příležitosti jejího zlatého, diamantového a platinového jubilea. Medaile od otce ale chyběla. Tu princ stejně jako další hosté dostal u příležitosti královy letošní korunovace. Na medaili je zobrazen král a jeho manželka Camilla.

[chooze:article;value:527750]

​Experti také upozorňují na načasování zveřejnění videa. Král Karel III. měl tento týden důležitý projev v parlamentu a Harryho bratr William zase vyrazil do Singapuru na předávání cen Earthshot Prize. "Harry toho udělal pro veterány hodně, ale tohle načasování není náhodné, protože Sussexové dobře vědí, co dělají. Vzbuzuje to dojem, že chtějí získat pozornost," myslí si expert na královskou rodinu Richard Fitzwilliams.

Harry nepřijde na narozeniny

Na začátku týdne se také objevila zpráva, že Harry nemá v plánu dorazit na oslavu 75. narozenin svého otce, krále Karla III. Oslava s nejbližší rodinou a přáteli se má konat přímo v den králových narozenin, tedy v úterý 14. listopadu. Informaci, že Harry odmítl ze Spojených států amerických dorazit, přinesl deník Sunday Times.

Následující den ale tuto zprávu upřesnil mluvčí Harryho a Meghan. Harry prý neodmítl otcovu pozvánku, protože žádnou nedostal. "V reakci na informace britských médií sdělujeme, že ohledně pozvání na nadcházející narozeniny Jeho Veličenstva nedošlo k žádnému kontaktu. Je zklamáním, že Sunday Times o tomto příběhu nesprávně informovaly," sdělil webu The Messenger.

Podívejte se, jak oslavil své narozeniny Harry v září:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.