Řidička nedala přednost autobusu. Nehoda způsobila kilometrové kolony

Řidička červeného auta našla rychlý recept na to, jak v ranní špičce způsobit na východě Čech dopravní kolaps. "Sjížděla z dálnice a nedala přednost autobusu, který jel po kruhovém objezdu," informovala policejní mluvčí Dita Holečková.

Autobus nedokázal střetu zabránit. Auto skončilo na pravém boku a žena zpoza volantu volala, že jí nejdou otevřít přední dveře. "Operační středisko poslalo na místo dvě jednotky, z Hradce Králové a Pardubic, nikdo se při nehodě nezranil," uvedla mluvčí záchranářů Vendula Horáková.

Za chvíli se kolona spěchajících řidičů počítala na kilometry. Dálnice od Prahy směrem na Pardubice a Olomouc byla kompletně plná aut. Půl hodiny stála dálnice úplně, potom se začala pomalu rozjíždět.

[chooze:article;value:528487]

​Policisté spěchali, aby mohli páteřní křižovatku rychle otevřít. Jen co nehodu zaměřili, hned nasměrovali nabouraná vozidla na stranu. Mohlo se tak jezdit alespoň jedním pruhem. Teprve potom mohl začít výslech účastníků nehody. Alkohol byl u řidičky autobusu i u řidičky osobního auta vyloučen dechovou zkouškou.

Těžké nehody se velkému kruhovému objezdu v posledních letech vyhýbají, zato se tady stalo už několik kolizí kvůli tomu, že to někteří řidiči vzali protisměrem.

S komplikacemi se potýkali ve čtvrtek také řidiči na Karlovarsku. Na namrzlé vozovce dálničního mostu na Karlovarsku se ráno staly hromadné nehody v obou směrech. 

Kolem půl osmé na dálnici mezi Sokolovem a Loktem bouralo celkem šest aut. Záchranná služba převezla do nemocnice celkem sedm zraněných. Provoz tam byl desítky minut zastavený.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.