Pravá ruka Steva Jobse je v nemocnici. Spoluzakladatel Applu utrpěl mrtvici

Americký technologický gigant Apple se obává o jednoho ze svých zakladatelů. Steve Wozniak, který společně se Stevem Jobsem založil Apple, je ve vážném stavu v nemocnici. V noci na čtvrtek totiž omdlel a existuje důvodné podezření, že prodělal mozkovou mrtvici, píše CNN.

73letý Wozniak byl ve chvíli, kdy zkolaboval, v Mexico City, kde se měl zúčastnit Světového obchodního fóra. Právě tam jej také hospitalizovali. Podle portálu Business Insider je ve stabilizovaném stavu.

[chooze:article;value:522433]

Společnost Apple založil Steve Wozniak spolu se Stevem Jobsem v roce 1976. Jobsovo jméno se stalo ikonou, byl to však právě Wozniak, který firmě pomohl prorazit. Navrhl totiž první počítače Apple I a II a podílel se také na vývoji Macintoshe, prvního z úspěšné série osobních počítačů, které z Applu udělaly technologického obra.

Zatímco Jobs zůstal ve vedení firmy až do roku 2011, kdy krátce před svou smrtí ze společnosti odešel, Wozniak Apple opustil už v osmdesátých letech. Chtěl se totiž soustředit na vlastní projekty. Od super úspěšné firmy ale stále dostával mzdu.

Mobil, který se dokáže zmenšovat i zvětšovat. Apple chystá revoluci (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.