Muž si neupevnil náklad na vozíku. Na dálnici ztratil gauč

V pravém jízdním pruhu dálnice D1 na 88. kilometru ve směru na Brno se z ničeho nic objevil gauč. Než se na místo dostala hlídka, řidič nákladního auta s návěsem do kusu nábytku narazil. 

"Řidič uvedl, že mu gauč spadl přímo do jízdní dráhy před nákladní tahač a on na tuto situaci nedokázal zareagovat a narazil přední částí tahačem do jedné z částí sedací soupravy. Naštěstí se všechno obešlo bez zranění," informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Mezitím se policistům ozval i osmapadesátiletý muž, který gauč při jízdě po dálnici vytratil. Řekl, že nábytek naložil na přívěsný vozík, ale řádně jej neupevnil. Pracovníci Střediska  správy údržby dálnic sedačku za asistence policistů převezli na odstavné parkoviště, kam pro něj dorazil majitel. 

[chooze:article;value:528446]

​Podle policistů muž ohrozil bezpečnost provozu a na místě dostal pokutu. 

Policejní mluvčí upozornila, že špatně upevněný náklad může na komunikaci způsobit velké problémy. "Vždy hrozí, že může z vozidla spadnout na silnici nebo na projíždějící vozidla, což má za následek dopravní nehodu. Na dálnici je tato situace obzvláště vážná, a to vzhledem k silné intenzitě provozu," uvedla Čírtková. Doplnila, že pozornost je třeba věnovat jízdním kolám na střešních nosičích, stavebnímu materiálu, nábytku a dalším předmětům, které se převážejí na přívěsném vozíku za autem.

V Pardubicích mají past na kamiony. V podjezdu uvízlo už 8 náklaďáků:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.