Chorvatská Coca-Cola má problém. Po požití jejich nápoje se člověk otrávil

Už několik dnů se na sociálních sítích v Chorvatsku šíří zprávy upozorňující lidi, aby nekonzumovali produkty od Coca-Coly. Důvodem je případ člověka, který se po požití nealkoholického nápoje v restauraci v Rijece otrávil kyselinou, píše portál Danas.

Dotyčný následně skončil v nemocnici. Jeho stav by měl být stabilizovaný, má však popálený jícen. Policisté potvrdili, že se případem zabývají a zjišťují veškeré podrobnosti.

[chooze:article;value:411848]

"V průběhu dosavadního řízení policisté provedli šetření, zajistili některé věci a vyslechli několik osob. O všech dosavadních zjištěních policie informovala příslušné státní zastupitelství, ale i státní inspekci," uvedli policisté.

Společnost Coca-Cola otravu přiznala. Dle ní šlo ale o ojedinělý případ. "Jsme si vědomi ojedinělého případu souvisejícího s jednou skleněnou lahví Römerquelle Emotion, borůvka, granátové jablko, 330 ml. Vyjadřujeme své hluboké znepokojení a doufáme v rychlé a úplné uzdravení dotyčné osoby. Jsme plně otevřeni spolupráci se všemi příslušnými orgány," citoval portál Dnevnik společnost.

Chorvatské ministerstvo zdravotnictví informovalo, že za provádění kontrol je odpovědná hygienická inspekce, která je součástí Státní inspekce. "Zmíněná voda se plní v Rakousku a byla uznána jejich příslušným orgánem," sdělil rezort. Hygienici už měli odebrat i vzorky nápoje.

Podle některých lidí na sítích je jednou z možností, jak se vše stalo, skutečnost, že trubky ve výrobě byly omyty kyselinou, která se následně omylem dostala do nápojů. Někteří však hovoří o cílené otravě.

Muž chtěl otrávit pitnou vodu v šesti českých městech (6/2021):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.