Sofinka prodělala obrnu a potřebuje rehabilitace. Pomáhají Dobří andělé

Smích a neutuchající radost ze života. Tříletá Sofinka se nevzdává a každý den rodičům dokazuje, jak moc chce žít normální život. "Sofinka se narodila ve 27. týdnu těhotenství s porodní váhou 1 030 gramů a týden po narození začala krvácet do mozku. Musela proto podstoupit dvě operace," popsala maminka Lenka Thomaierová.

Vedle mozkové obrny má Sofinka i spastickou triparézu, tedy slabé obě nohy a jednu ruku. Sofinka tak není schopná chodit, špatně se plazí a sama neudrží rovnováhu. Přesto se mladí rodiče nevzdávají a o každé, i malé, zlepšení u Sofinky bojují každý den.

[chooze:article;value:527620]

"Péče o Sofinku je náročná fyzicky, psychicky, ale hlavně finančně," sdělila maminka. "Jenom cvičení stojí přes půl milionu ročně a bohužel získat tyto peníze není vůbec jednoduché," dodala.

"Vlastně já musím živit rodinu, takže chodím do práce, do toho všechen volný čas co mám tak chci trávit se svým dítětem a se svou přítelkyní. Kvůli Sofí bych udělal všechno, kvůli přítelkyni také, jsou veškerý můj život, všechno co já mám," prohlásil tatínek Radek Pichlík.

Stovky hodin rehabilitací, cvičení a protahování pomalu ale jistě Sofince dodávají jistotu, snem celé rodiny je, aby se už letošní Vánoce mohla postavit vedle ozdobeného stromečku.

[chooze:article;value:481020]

S náročnou péčí rodině dlouhodobě pomáhají Dobří andělé. "Dobrým andělům jsme vděční hlavně za to, že díky jejich příspěvkům dokážeme Sofí platit nutriční mléka, na kterých bohužel musí být, jinak by nepřibírala. A díky nim můžeme kupovat pomůcky," uvedla maminka. "Taková finanční jistota v určité krajní nouzi," doplnil tatínek.

Dobrým andělem se můžete stát i vy. Stačí se pouze zaregistrovat na internetových stránkách www.dobryandel.cz.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.