Policie celou noc vyjednává se střelcem na letišti v Hamburku. Má v autě dítě jako rukojmí

[chooze:gallery;value:33742]

​Muž vjel na odbavovací plochu letiště v Audi bez espézetky, informoval web deníku Bild.  Zaparkoval přímo pod letadlem tureckých aerolinií, z kterého se personálu podařilo rychle a bez úhony evakuovat cestující. V autě s ním je podle listu čtyřletá dcerka.

Manželka ozbrojence podle deníku policii chvíli předtím varovala, že její muž dítě unesl a míří s ním na letiště. Zřejmě tak vyvrcholily rodinné spory. Pětatřicetiletý muž má být turecké národnosti. V autě se zabarikádoval a panují obavy, že bude dále střílet. Podle policie drží dítě jako rukojmí. Je možné, že si chtěl násilím vynutit vstup do letadla a i s potomkem odcestovat.

[chooze:article;value:462444]

"Ozbrojený muž kolem 20:00 prorazil svým vozidlem bránu a vjel na odbavovací plochu letiště," potvrdil pro Die Welt policejní mluvčí Thomas Gerbert. Ze své zbraně měl do vzduchu vystřelit dvakrát. Později z auta vyhodil dvě zápalné láhve, podle strážců zákona "něco jako Molotovovy koktejly". Nenapáchaly žádnou škodu, hasiči je rychle postříkali vodou.

Policie navázala s mužem kontakt. Podle Bildu požaduje, aby mohl i s dítětem odletět do Turecka. Vyjednávání probíhá celou noc, čtyři hodiny po půlnoci byl dotyčný i s dcerkou stále zabarikádovaný v autě.

Na místě je státní i federální policie. "Jsou velmi robustně vybaveni," poznamenal Gerbert. Letiště evakuovali a do odvolání zrušili všechny přílety a odlety. Cestující ze stornovaných letů byli přepraveni do hotelu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.