Turista objevil na jihočeském hřbitově zavražděnou ženu. Za její smrtí má stát rakouský politik

[chooze:gallery;value:33679]

Zavražděnou našel turista v sobotu kolem poledne na hřbitově v Pohoří na Českokrumlovsku. Jihočeští policisté se okamžitě začali případem zabývat. "Nařízena byla soudní pitva. Ta potvrdila násilnou smrt," informoval v pondělí policejní mluvčí Jiří Matzner.

Devětatřicetiletá žena měla být podle portálu Krone střelena do hlavy. Má jít o majitelku jezdecké stáje z Dolního Rakouska. Tu měli policisté od čtvrtka hlášenou jako pohřešovanou.

Závažný zločin vyšetřují kriminalisté ve spolupráci s rakouskými kolegy. Pátrají po muži, který je podezřelý z vraždy dotyčné. "Jak se tělo zavražděné dostalo na hřbitov v Čechách, není jasné," doplnil Matzner. Po několikahodinovém pátrání rakouští policisté v pondělí večer oznámili, že podezřelého muže našli bez známek života. Větší podrobnosti neuvedli. 

[chooze:article;value:527308]

Podezřelý, který měl být expartnerem zavražděné, působil jako politik krajně pravicové Svobodné strany Rakouska (FPÖ) v rakouském regionu Waldviertel, píše portál Kurier. Uprchnout měl se zbraní pěšky do vinic u městečka Langenlois. Právě měli nalézt jeho auto, ve kterém měl být i dopis na rozloučenou. Podle neoficiálních informací muž spáchal sebevraždu. Členem strany FPÖ byla i zavražděná žena. 

Podle deníku Krone policisté nejdříve z vraždy trenérky jízdy na koních podezřívali jejího manžela. Tuto verzi ale rychle opustili, protože měl neprůstřelné alibi, jako profesionální voják je totiž nyní na misi na Blízkém východě. 

Kriminalisty na obou stranách hranic nyní zajímá období od čtvrtečního večera do sobotního poledne. "Jde o velmi závažný zločin a kriminalisté prověří každou stopu," uzavřel Matzner.

Policie vyšetřuje vraždu starosty z Plzeňska. Více se dozvíte v následující reportáži (10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.