Herec z oblíbeného seriálu má rakovinu v posledním stadiu. Na léčbu nemá peníze

[chooze:gallery;value:33668]

​Seriálový svět zasáhla další smutná zpráva. Herec Erik Jensen, který je známý hlavně ze seriálu "The Walking Dead", má rakovinu v posledním stadiu. Kvůli herecké stávce navíc nemá peníze na léčbu a jeho rodina proto založila sbírku na portále GoFundMe, informoval deník Los Angeles Time.

Ve sbírce, za kterou stojí Jensenova manželka, herečka Jessica Blanková, se již vybrala více než třetina z požadovaných 300 tisíc dolarů (v přepočtu zhruba 7 milion korun). Zapojila se do ní spousta hercových kolegů z branže, například herec Nick Offermana a jeho manželka a herecká kolegyně Megan Mullallyová či režisér Matt Shakman.

"Čtvrté stádium není rozsudek smrti," stojí v popisu sbírky. "Erik je odhodlán to překonat a neuvěřitelně tvrdě pracuje na tom, aby zůstal pozitivní a bojoval o dávku," píše se dál.

[chooze:article;value:527232]

​Lékaři zjistili, že rakovina tlustého střeva mu již metastázovala do jater, ale stále prý mohou být schopni pomocí chemoterapie dostatečně zmenšit nádory, aby je mohli operovat a odstranit.

Další boj

Krutá diagnóza přišla jen zhruba rok a půl po té, co Jensen přežil prasklé aneurysma v mozku. "Erikovo aneurysma a nyní tato diagnóza přivedly jejich rodinu do extrémně nejisté finanční situace a potřebují hodně pomoci, aby přečkali příští rok, zaplatili léčbu v boji s rakovinou, udrželi si domov a udrželi nějaký druh stability pro Sadie," píše se ve sbírce. Sadie je hercova 13letá dcera.

Stávka hereckých odborů trvá už přes 100 dnů. Tento týden se odborová organizace opět vrátila k jednacímu stolu s velkými studii. Stávka scénáristů skončila po více než 140 dnech minulý měsíc.

S rakovinou znovu bojuje i Anička Slováčková. Podívejte se, co jí vzkazují kolegové (6/10/23):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.